Stand van zaken centrumplan Milheeze

Stand van zaken Centrumplan Milheeze

Na de besluitvormende raadsvergadering afgelopen februari zijn de verantwoordelijk wethouders met de ambtelijke organisatie een vervolgproces gestart.

In het voorjaar heeft Ton van Buel (supermarkteigenaar) aangegeven dat hij zich terugtrekt uit het centrumplan.

De zomer is benut om een aantal scenario’s uit te werken. Laride heeft die opdracht gekregen van de gemeente.

Het betreft 4 scenario’s voor de uitwerking van MFA de Schans:

  1. Regulier en noodzakelijk onderhoud van bestaande bouw
  2. Grondige renovatie van het gehele pand
  3. Gedeeltelijke renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw
  4. Gehele nieuwbouw van MFA de Schans

Bij de scenario’s moet rekening gehouden worden met de punten uit het amendement uit de raadsvergadering van afgelopen februari.

De onderdelen veiligheid, openbare ruimten parkeren zijn in deze fase van het proces niet opgenomen in de rapportage. Die worden later uitgewerkt.

De bovengenoemde scenario’s zijn voorgelegd aan de stuurgroep van MFA de Schans (Dit zijn respectievelijk vertegenwoordigers van het bestuur van de Schans en Kindcentrum de Kastanjelaar) op 2 september jl.

Het vervolg daarop betrof een bestuurlijk overleg (stuurgroep MFA, Kindcentrum, Goed wonen, Dorpsoverleg, wethouders en verantwoordelijken uit de ambtelijke organisatie van de gemeente) op 16 oktober 2024.

In dat overleg heeft Goed wonen uitleg gegeven over de wijze waarop zij betrokken kunnen blijven in het gebied als het gaat om woningbouw.

Vervolgacties:

  • De rapportage wordt aangepast, indien passend binnen de kaders, met input vanuit de stuurgroep MFA. Er volgt op korte termijn een terugkoppeling aan de stuurgroep MFA
  • Scenario’s worden naast schetsen van Goed Wonen gelegd om de eerste indruk te krijgen en de stappen te kunnen gaan uitzetten m.b.t. de andere thema’s; openbare ruimte, verkeersveiligheid en parkeren.
  • Het amendement geeft niet overal concrete kaders; doel is om daar duidelijkheid over te krijgen.
  • Er wordt een tijdsplanning gemaakt om de haalbaarheid van te ondernemen stappen in beeld te krijgen. Daarin worden ook de besluitvormende stappen opgenomen.
  • Uitgangspunt is om een scenario voor te leggen aan de gemeente wat kansrijk is voor een positief besluit.

Afbeelding: voorbeeld van uitwerking scenario 3

Reactieformulier

Heeft u een idee, verzoek of opmerking voor ons?